preskoči na sadržaj

Osnovna škola Jure Kaštelana Zagreb

59. natjecanje mladih tehničara

Sjedište Županijskog povjerenstva za organizaciju i provedbu 59. Natjecanja mladih tehničara Grada Zagreba je u OŠ Jure Kaštelana, V.Ruždjaka 2a, u Zagrebu.

Predsjednik Županijskog povjerenstva i odgovorna osoba: Krešimir Supanc

Tajnik Županijskog povjerenstva: Dragan Vlajinić

Županijsko povjerenstvo će sve obavijesti objavljivati na mrežnim stranicama škole: www.os-jkastelana-zg.skole.hr/natjecanjemt

14.3.2017. Popis učenika iz Grada Zagreba pozvanih na državno natjecanje možete pronaći ovdje.

3.3.2017. Rezultate 59. NMT grada Zagreba možete pronaći ovdje.

 

 

15.2.2017. Popis učenika koji se pozivaju na županijsku/gradsku razinu natjecanja možete pronaći ovdje.

Vremenik natjecanja možete pronaći ovdje.

 

U tijeku je priprema 59. natjecanja  mladih tehničara na školskoj/klupskoj razini. Školska povjerenstva, odnosno tijela upravljanja udruga, od 31. siječnja do 3. veljače 2017. u osnovnim školama ili udrugama tehničke kulture provode natjecanje na školskoj/klupskoj razini.

Kako bi školska/klupska povjerenstva mogla pravovremeno dobiti testove i zadatke trebaju se prijaviti elektroničkim putem ovlaštenoj osobi županijskog povjerenstva u svakoj županiji (gradu) do ponedjeljka, 23. siječnja 2017. U prijavi treba navesti: naziv i adresu školskog/klupskog povjerenstva, područja natjecanja i razred koji prijavljeni učenici polaze te napisati podatke o odgovornoj osobi za provedbu natjecanja (ime i prezime, adresa e-pošte, broj telefona i mobitela). Prijave za grad Zagreb slati na adresu elektroničke pošte natjecanje_tk@os-jure-kastelana.hr

Testove za pisanu provjeru znanja i zadatke tajnik Državnog povjerenstva 59. natjecanja mladih tehničara Žarko Bošnjak (zarko.bosnjak@azoo.hr) poslat će u petak,  27. siječnja  2017. ovlaštenim osobama županijskog povjerenstva, odnosno povjerenstva Grada Zagreba, korištenjem elektroničke pošte. Odmah nakon toga, ovlaštena osoba svake županije poslat će testove i zadatke odgovornoj osobi unaprijed prijavljenog školskog/klupskog povjerenstva.
Testovi i zadaci za školsku/klupsku razinu natjecanja bit će poslani u obliku 2 elektroničke poruke, ukupno dvadesetak MB memorije, stoga svi sudionici natjecanja trebaju osigurati dovoljno prostora u svojim digitalnim sandučićima (inboxu).

Na što treba obratiti pažnju u provedbi natjecanja, novosti:

Natjecatelji ne smiju kod sebe (na sebi, ispod, u svojoj odjeći i slično) imati predmete koji na bilo koji način mogu dovesti u sumnju pravilno provođenje natjecanja.

Za vrijeme natjecanja mentori se ne smiju nalaziti u prostoru za natjecatelje, niti na bilo koji način ometati provedbu natjecanja.

Tablice izvještavanja potrebno je popuniti savjesno i odgovorno. Obvezni podaci potrebni za izvještavanje su:

 • OIB učenika,
 • ime, prezime učenika,
 • školska godina,
 • broj kategorije koji označava područje natjecanja,
 • ime i prezime mentora (koji je isključivo odgojno-obrazovni radnik iz osnovne škole koju učenik polazi),
 • šifra škole
 • grad,
 • broj županije,
 • županija,
 • bodovi (ukupni),
 • broj bodova iz svih dijelova natjecanja - upisuju se u stupcu "Ostalo" i to sljedećim redoslijedom: broj bodova iz pisane provjere - broj bodova iz praktičnog rada - broj bodova iz obrane rada (prezentacije), dakle na način: 30-50-20.
 • Mentor iz udruge i naziv udruge u koji se učenik pripremao za natjecanje ili smotru (ako postoje) također se upisuju u stupcu „Ostalo“ (npr.: 30-50-19, Zoran Horvat, Udruga tehničara "Model").

Najčešće pogreške vezane uz izvještavanje iz dosadašnjih natjecanja: intervencije u format ćelija tablice (što nije dozvoljeno), oduzimanje ili dodavanje stupaca, pogrešno upisan OIB učenika ili šifra škole, neupisivanje broja bodova iz svih dijelova natjecanja na školskoj/klupskoj razini (što je obvezno), pogrešno zbrajanje broja učenika na školskom/klupskom natjecanju, nenavođenje punog imena udruge u kojoj se učenik pripremao za natjecanje na školskoj/klupskoj razini izvještavanja.

Preporuča se da organizatori natjecanja u tablicu izvještavanja upišu sve podatke osim pojedinačnog i ukupnog broja bodova prije početka natjecanja, a nakon završenog natjecanja tablicu je potrebno složiti prema redoslijedu uspješnosti učenika.

Promijenjen je broj kategorije u tri područja natjecanja:

423 - Automatika

424 - Modelarstvo uporabnih tehničkih tvorevina

425 - Orijentacija i komunikacija

 

Djelomično su promijenjena posebna pravila natjecanja u područjima P-kategorije.

Svi natjecatelji moraju znati svoj OIB.

Napominjemo da na stranici Državnog povjerenstva možete preuzeti i popis pribora, alata i materijala za školsku/klupsku razinu natjecanja (pripremljen 23. 12. 2016., a ažuriran 16. 1. 2017. samo vezano uz promjer lučice u području obrade materijala).


Kalendar
« Svibanj 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

HAKOM brošura
Korisni linkovi

 

 

CMS za škole logo
Osnovna škola Jure Kaštelana Zagreb / Ulica Vladimira Ruždjaka 2a, HR-10000 Zagreb / os-jkastelana-zg.skole.hr / ured@os-jkastelana-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju